Prisgaranti på kontaktlinser

fredag 6. mai 2011

Ulemper ved (billige) kontaktlinser


Ulemper ved kontaktlinser

Det er nok ikke utelukkende bra å gå fra briller til kontaktlinser, spesielt om du er plaget med å ta på kontaktlinser selv. Til tross for at det kanskje vil bli et billigere og bedre alternativ i lengden, så må du passe på å vite at det ikke alltid kun er fordeler ved bruk av kontaktlinser. Vi gir deg noen ulemper ved (billige) kontaktlinser!

Et annet problem er utsatt for forurensing, røyk, støv eller pollen. Objektiver har en tendens til å samle selv de minste partiklene fra luften. Dette fører til ubehag og, ganske ofte, betennelse i hornhinnen. Hvis du føler at det er noe fast mellom øyet og linsen, ta objektivet av umiddelbart og vask både linsen og øyet. Dette er svært viktig for at du ikke skal få skader på øynene dine.

Ikke sov med kontaktlinsene!

Å sove med kontaktlinser er ikke anbefalt. Kontaktlinseprodusenter innser at folk vil veldig gjerne ha en linse som de kan bruke kontinuerlig i flere dager. De legger mye forskning på å produsere slike linser: for eksempel, er Focus Natt og Dag sies å være trygt for 30 dager med kontinuerlig bruk, og Acuvue er designet for å brukes i en uke.

Men fra din helse synspunkt er det bedre å være "safe than sorry", ved å ikke sove med linsene. Selvfølgelig, hvis du bor i fjellet hvor luften er krystallklar, med linsene på i flere dager kan være bra. Men de fleste av oss bor i forurensede byer, og reiser et par timer i døgnet vil det ikke lønne seg å ha på våre billige kontaktlinser - enkelt og greit.

Tenk deg alle som støv samle mellom den delikate overflaten av øyet og en linse for en uke eller en måned ... Det er ikke en hyggelig tanke, er det? Det blir mye dritt og møkk som legger seg på hinnen, og da vil ikke kontaktlinsen være like god som den var tidligere. Det er faktisk noe å tenke på neste gang du vurderer å sove med kontaktlinse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar