Prisgaranti på kontaktlinser

søndag 8. mai 2011

Fargelinser - er de trygge?


Vil du prøve fargelinser?

Ønsker du å finne ut hvordan du ville se med blå, grønne eller kattefargede øyne?
Men du har hørt at fargelinser kan forårsake problemer? Her vil vi diskutere hvordan fargelinser kan påvirke helsen til dine øyne, og gir deg enkle tips for å følge slik at fargelinser aldri gi deg noen problemer.

Det er to hovedgrunner til at fargelinser føre til øyeproblemer, og begge er lett unngås. Den første årsaken er å kjøpe linser av dårlig kvalitet, uten resept fra lege, og den andre er ikke omsorg spesielt for dine fargelinser. Du må behandle linsene med respekt - det er nesten det viktigste av alt!

Noen ganger vil du se fargeliner for salg i skjønnhetssalonger og selv på enkelte loppemarkeder! Du bør aldri kjøpe linsene på disse stedene. Fargelinser er ikke som vanlige smykker: de fleste malinger er svært giftige, slik at linsene skal være riktig produsert, for å unngå direkte kontakt mellom maling og sensitive området rundt øyet. Fargelinser kan kjøpes mange steder, men kjøpes tryggest og billigst på internett.

Siden andre vanlige årsaken til øyeinfeksjoner fra seg fargelinser er ikke omsorg for dem riktig, bør du alltid følge legens anvisninger om omsorg for linsene.

Fargelinser og sikkerhetsregler

Hvis du følger disse enkle reglene, vil linsene bli noen trussel for helsen til øynene dine.

1. Motta øyeresept fra lege før du bestiller fargelinsene dine. Selv om du ikke trenger synskorreksjon, trenger du en øyelege for å velge linser som ville være best for deg

2. Det er billigere å bestille din fargelinser på nettet enn å kjøpe dem fra legen din, men pass på at du bestiller fra en pålitelig kontaktlinseforhandler. Du finner veldig mange av dem om du bare leter litt rundt om kring.

3. Du skal ikke bruke fargelinsene kontinuerlig for lenge. De fleste linser blokkerer flyt av oksygen til øynene dine. Dette er vanligvis ikke et problem, men hvis du bruker linsene kun i 8-9 timer i strekk, men lenger enn det som kan forårsake problemer.

4. Aldri sov med linsene - Dette er den farligste du kan gjøre, i form av øye helse. Hvis øynene dine ikke får nok oksygen i dagevis, så du er sikker på å lide betennelse i hornhinner. Noen farger kontakter, som Acuvue 2 Colors, er FDA godkjent å bruke i opptil 7 dager i strekk. Men mange øye leger er enige om at det er bedre å ikke risikere øynene selv med den beste kvaliteten av fargelinser som finnes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar